Over G. de Wit en Zonen

G. de Wit & zn. is een echt familiebedrijf met korte lijnen en een grote betrokkenheid. Ruim 30 jaar zijn wij gespecialiseerd in het produceren en leveren van een hoogwaardige collectie snijhyacinten. Onze bloembollen- en bloemenkwekerij ligt in het hart van de Bollenstreek, vlakbij Keukenhof, in Lisse.

 

Bloemenkwekerij

bewerking homeIn de winter hebben wij een snijhyacintenbroeierij. Kwaliteit en vakmanschap staan bij ons hoog in het vaandel. Ons doel is om de top van onze klanten te bedienen en om dat te kunnen waarborgen, hanteren wij de volgende aandachtspunten:

  • Een groot gedeelte van onze bollen komen uit onze eigen kwekerij. Zo weten wij precies wat de bol aan voedingsstoffen en behandelingen heeft gehad. Door deze korte productieketen, kunnen wij de garantie geven voor een duurzaam milieubewust geteelde snijhyacint.
  • Daarnaast kopen wij een grote maat bol aan, dit zorgt voor een mooie bos hyacinten.
    Het aankopen van de hyacintenbollen doen wij al jaren bij onze vaste kwekers, zodat wij de zekerheid hebben dat wij van goede bollen worden voorzien. Bij het bossen, sorteren wij de kleine, rijpe en dunne hyacinten eruit, zodat er een uniforme, zware bos overblijft.
  • Nog een belangrijk detail om te weten is dat de houdbaarheid van de snijhyacint wordt verlengd, doordat wij de onderkant er niet vanaf snijden. Door de bolbodem er aan te laten, behoudt de hyacint zijn voedingsstoffen en bloeit hij mooier en langer.
  • Tot slot zijn wij onderscheidend in ons grote assortiment aan kleuren: wit, roze, blauw, paars, milka en rood. Ook gemengde bossen, waarbij vier tot vijf verschillende kleuren hyacinten in een bos worden gemengd, of bossen per kleur gemengd in blik vallen onder onze specialiteiten.

 

Bloembollenkwekerij

In de zomer houden wij ons bezig met de bollenkwekerij en verkoop van narcissenbollen en purple sensation hyacintenbollen. Deze bollen zijn uitsluitend bedoeld voor de export.

 

Certificeringen

 

MPS

Sinds 2010 is onze bloembollenkwekerij en broeierij voorzien van MPS A/B/C certificering.
MPS is een internationale certificeringsorganisatie die de prestaties van ondernemers uit de sierteelt-, bloembollen, boomkwekerij- en groentesector op het gebied van milieu, kwaliteit en sociale aspecten beoordeelt en certificeert.

BKD/NAK tuinbouw

Al onze producten worden door diverse instanties gekeurd. Zo keurt de Bloembollenkeuringsdienst (BKD) de bloembollen.